Sreda, 07. Jun. 2023

Zakaj pobuda za spremembo 90. in črtanje 3.a člena Ustave? Prevzemimo nadzor nad svojimi pravicami. Imamo svobodo odločanja.

Odpre nam pot do svobode odločanja.

Referendum je zlata svoboščina, s katero lahko odločamo ali se bo določen zakon sprejel ali ne. Demokratična ureditev omogoča ljudstvu odločati o svoji usodi, 90. člen Ustave pa nam preprečuje možnost referenduma v kolikor se sprejmejo zakoni z namenom odprave posledic naravnih nesreč med katere spada tudi epidemija nalezljive bolezni. Prav referendum pa daje ljudstvu svobodo odločanja. Omogočite nam svobodo odločanja brez pogojevanja. Podpišite pobudo!

Črtanje 3.a člena Ustave RS

S podpisom pobude za črtanje 3.a člena Ustave RS preprečite, da se sklepajo mednarodne pogodbe, ki lahko škodujejo pravicam in svoboščinam Slovenskemu narodu. Podpišite pobudo zdaj.

Ne oklevajte, za podpis pobude za črtanje 3.a člena in za podpis pobude za spremembo 90. člena Ustave RS  je časa le do 30.10.2022. Podpišite zdaj! Potrebujemo 30.000 podpisov.

Več o ponudah za spremembo ustave preberite na https://www.svobodni.si/ in https://www.svobodni.si/svobodni-si-podpisite-pobudo-za-crtanje-3a-clena-ustave/ ter https://www.svobodni.si/svobodni-si-podpisite-pobudo-za-spremembo-90-clena-ustave/ kjer boste našli tudi navodila in povezave na stran za oddajo digitalnega podpisa.