Nedelja, 10. Dec. 2023

Poskusil bom biti dokaj kratek. In bom ponovil že tolikokrat ponovljeno, ker očitno ne uspem, ali pa ne želim povsem obmolkniti.
Tisti, ki so pripravili predlog sprememb 39. člena ZNB, očitno nimajo stika z realnostjo. Tudi niso suvereni na področju prava in ustavnega prava. 
Enako velja za tiste, ki so kot "stroka" temu in takemu predlogu dali "rdečo ustavnopravno luč."

Pri tem seveda nisem sodeloval. In še naprej tisto, kar delam, delam sam (nimam nobene "skupine pravnikov" ipd. - teh skupin pa moje znanje, razumevanje in delo ne zanimajo), ali pa skupaj z odvetnikom Domnom Gorenškom in sodelavcem Markom Blatnikom (slednji se bori za pravice delavk, delavcev, učiteljev, staršev..., vsak dan, od osmih, pa do poznega večera - a se še naprej najdejo tisti in taki, ki ga naslavljajo neutemeljeno kritično in žaljivo).

Predlog dopolnitev 39. člena ZNB ni nič drugega (kot sem že objavil spodaj) kot nadvse neposrečen zapis tako rekoč vsega tistega, kar je bilo v obdobju 2020-2022, v pravni akt, ki se imenuje zakon. 

V tem smislu je ta predlog zanikanje, odstop od tistega, kar se je obljubljalo tik pred volitvami.

Žal mi je, da moram spet s tresočo roko od utrujenosti zapisati: ti ljudje še vedno nimajo stika z..., ne razumejo, ne dojamejo realnosti kovidnega režima in kovidne politike: objektivnih, dokazljivih in zdaj že res kategorično dokazanih, očitnih dejstev. Medicinskih, znanstvenih, socialnih, geopolitičnih in sistemskih dejstev. Tistega, za kar zares gre. Resnice. Niti tiste resnice, ki se že nekaj mesecev celo objavlja v renomiranih in najvišje rangiranih znanstvenih virih.

Ob vsem tem pa še naprej nimajo ne posluha, ne volje za videnje, slišanje in uslišanje, kaj je tisto, kar je že od prvega dne zares treba storiti in kar bi bilo prvi dan treba storiti takoj: ODPRAVA OBEH SKLEPOV VLADE O KLASIFIKACIJI BOLEZNI KOVID IN MONKEYPOX, PREVENTIVA (PROFILAKSA), ZGODNJE ZDRAVLJENJE (ki ne bi moglo biti bolj utemeljeno in dokazano kot učinkovito - tudi in celo za preprečitev sleherne smrti človeka kot nepotrebne smrtne posledice kovidnega režima) in UKVARJANJE Z ZRAKOM - NAMEŠČANJEM SISTEMOV ZA ODVAJANJE IZDIHANEGA ZRAKA IZ ZAPRTIH PROSTOROV VEN. Najprej v DSO-jih in zdravstvenih ustanovah, vrtcih in šolah, drugih zavodih in ustanovah, pa v objektih javnih storitev - in od tam dalje, do konca. Namesto tega še naprej kvasijo neumnosti, ob katerih ti gre lahko samo še na jok: nova okna (tudi v UKC), odpiranje oken (razen v letalih - le zakaj??), socialna distanca, maske, gibalne zapovedi in prepovedi... Še naprej velja, kar je že leta 2020 zapisal in neštetokrat ponovil sijajni Mitja Vilar (ki ga skoraj nihče ne pozna, ker ni volje, da bi ga poznali, sploh pa ni volje, da bi ga slišali): to so Butale. K temu vselej dodam: to je slabše, bolj komično, predvsem pa znatno bolj škodljivo od Butal (mislim seveda na pripoved in miselno preproščino, ne na ime konkretnega kraja).  

In če je kdo - med njimi in med vami - res mislil, da bom molčal, ali pa bil celo preračunljiv, ker je spet treba nekoga izvoliti na določeno javno funkcijo, ta res ne zmore dojeti, kakšen človek sem.

Kacin ni lagal: uživajte, dokler lahko.

Dr. Andraž Teršek
---

Vir: https://andraz-tersek.si/nova-oblast-in-39-clen-znb/