Nedelja, 16. Jun. 2024

V petek 17. maja je v organizaciji Zavoda Povod na Ptuju potekalo srečanje in pogovor z dr. Urošem Lipuščkom. Vsi, ki ga poznajo in spremljajo, vedo, da so njegova predavanja vedno zanimiva in poučna.

Tokratne teme so bile vzroki sedanjega napetega mednarodnega položaja, predvsem vojne v Ukrajini in genocidnega ravnanja izraelske vojske v Gazi, delovanje EU in kandidatura dr. Lipuščka na letošnjih evropskih volitvah.

Dr. Lipušček meni, da mora EU ostati temelj sožitja, demokracije, socialne države in miru v Evropi. Nasprotuje dvigu vojaških izdatkov, ki ga napovedujejo nekateri evropski politiki. Zagotavlja, da se bo pred vsemi pomembnejšimi sklepi posvetoval tudi s civilno družbo in ne bo zagovarjal strankarskih stališč in interesov.

Zagotovo je kandidat, ki bo prinesel svež veter v Evropski parlament, saj je strokovnjak z izrednim poznavanjem mednarodnih odnosov in eden redkih, ki "reče bobu bob", brez ovinkarjenja in zavijanja v celofan. Je človek, ki ga Slovenija nujno potrebuje v Evropskem parlamentu, da bo zastopal interese ljudi in ne raznih lobijev ter strank.

Vabljeni k ogledu posnetka predavanja in pogovora.

"Živimo v času vsesplošnega političnega brezumja in podkupljive podrejenosti korporativnim interesom. Zato je naša velika odgovornost, kateri osebi zaupati svoj glas in ji podariti mandat za zastopanje naših interesov v evropskem parlamentu. Uroš Lipušček se je v dosedanjem delovanju dokazal kot miselno pronicljiva, nepristranska, etično naravnana osebnost, z neomajnim zavzemanjem za miroljubno reševanje številnih konfliktnih zagonetk našega časa. Zato si je pridobil moje zaupanje – ima moj glas in mojo podporo."
Karel Gržan

Zagotovo tudi ni slučajno, da se osrednji mediji še posebej trudijo da volivci ne bi izvedeli za kandidaturo dr. Uroša Lipuščka. To veliko pove o tem kako deluje "objektivno" informiranje na RTV Slovenija, POP TV in drugih mainstream medijih. Po čigavih navodilih in v čigavem interesu poteka ta blokada informacij?

Cenzura na RTV Slovenija se nadaljuje
V sinočnji oddaji Tarča, ki je bila namenjena predvolilni tekmi, so našo listo ponovno ignorirali. Bežno me je omenil samo eden od analitikov. V oddaji so sicer nastopili predstavniki 7 strank, od tega dve neparlamentarni stranki, ki sodita v krog zelenih. Če temu dodamo še dejstvo, da nismo bili povabljeni niti na soočenje na televiziji POP, je povsem jasno, da gre za bojkot. Naše zavzemanje za mir, mir in še enkrat mir, zahteva po takojšnjem koncu vojne v Ukrajini in pogajanjih, za zaostritev politike do Izraela zaradi genocida v Gazi ter nasprotovanje novi militarizaciji Evrope, ki bo pokopala socialno državo, gre očitno vodilnim političnim silam tudi pri nas v nos. Zato nas vodilni elektronski mediji ignorirajo. Volivce pozivam, da se z glasovanjem na volitvah za mir, ki je naš osrednji cilj, zoperstavijo cenzuri.
Dr. Lipušček na njegovem Facebook profilu.