Petek, 12. Apr. 2024

Kaj je res? Dejstvo je, da se vsesplošno strahovladje, represija, cenzura in samocenzura širijo...
Nihče noče, ali pa zelo redko govori o tem v javnih medijih...

Tudi sam sem na NIJZ zapisan kot "drugače misleči težavneš" in sem tam izgubil zaposlitev zaradi "kršenja covid ukrepov"... Diskreditacija, stigmatizacija, poskusi utišanja, izguba zaposlitve ipd zdravnikov ali drugih posameznikov, ki izražajo resnico ali dvomijo v obstoječe politike ali prakse, se lahko zgodi iz več razlogov:

  1. Interesi in moč: Tisti, ki imajo moč in vpliv, lahko skušajo utišati ali diskreditirati tiste, ki ogrožajo njihove interese ali obstoječe politike. To se lahko zgodi zlasti v primerih, ko je resnica neprijetna ali konfliktna za obstoječo oblast ali vodstvo ( lokalno, nacionalno, globalno )
  2. Strah pred spremembami: Obstaja lahko strah pred spremembami ali nepripravljenost sprejeti nove ideje ali pristope. Ljudje se pogosto upirajo novim idejam ali informacijam, ki ogrožajo njihovo sedanje prepričanje ali način delovanja.
  3. Nerazumevanje ali zanikanje: V nekaterih primerih ljudje morda ne razumejo ali nočejo verjeti resnici, ki je v nasprotju z njihovimi obstoječimi prepričanji. To lahko vodi do zanikanja ali diskreditacije tistih, ki poskušajo izpostaviti dejstva.
  4. Manipulacija javnega mnenja: Diskreditacija lahko služi tudi kot strategija za manipulacijo javnega mnenja ali za ustvarjanje dvoma in zmede med ljudmi. S tem se lahko doseže, da ljudje ne zaupajo resnicam ali pa se izgubi njihovo zaupanje v tiste, ki jih izražajo.
  5. Ohranjanje statusa quo: Nekateri posamezniki ali organizacije lahko skušajo ohraniti status quo in preprečiti spremembe ali reforme, ki bi lahko ogrozile njihov položaj ali privilegije.

V takšnih situacijah je pomembno, da posamezniki ostanejo zvesti svojim prepričanjem, se borijo za resnico in se zavzemajo za pravilno delovanje. Podpora in solidarnost med kolegi ter iskanje zunanjih virov podpore lahko pomagajo premagati pritiske in se boriti proti zavajanju.

Vabim vas k ogledu zanimivega intervjuja z diskreditiranim slovenskim zdravnikom iz Iniciative slovenskih zdravnikov, ki se je s pismom pobude za preučitev vzrokov, motivov in posledic koronskih ukrepov zoper Covid-19 obrnil na Zdravniško zbornico... 
Mnenje Iniciative slovenskih zdravnikov o vlogi WHO, koronskih ukrepih in cepljenju zoper Covid-19

 Prim. Dušan Nolimal, dr. med.