Ponedeljek, 27. Maj. 2024

Uroš Lipušček - EU parlament

Listo Uroša Lipuščka sestavlja partnerstvo med strankama Desus in Dobra država. Danes so na tiskovni konferenci predstavili skupno kandidatno listo, s katero bodo nastopili na evropskih volitvah. Nosilec bo nekdanji dopisnik Radiotelevizije Slovenija Uroš Lipušček. Na volitve se podajajo z geslom Čas je za razum.

Za Lipuščkom se bodo na listi zvrstili strokovnjakinja za področje zdravstvenega varstva Doroteja Novak Gosarič, nekdanji župan občine Lendava Anton Balažek, podžupanja občine Velenje Darinka Mravljak, nekdanji novinar RTVS Drago Bulc, igralka in pesnica Saša Pavček, arhitekt Stojan Lipolt, podpredsednica Dobre države Natalija Tripković ter ekonomist Bogomir Kovač.

V programu, ki ima 13 točk, so izpostavili zavzemanje za mir, med izzivi pa tudi podnebne spremembe, socialno pravičnost, dolgotrajno oskrbo, demografijo in suverenost držav članic, tudi na področju zdravstva.

Več o programu lahko preberete na njihovi spletni strani https://uros-lipuscek.si/index.php/novice/program-cas-za-razum

Čeprav Uroša Lipuščka večini ni potrebno posebej predstavljati si lahko nekaj o njegovih preteklih dosežkih preberete na https://uros-lipuscek.si/index.php/spoznajte-me

Da lahko listo vložijo stranke, ki niso zastopane v Državnem zboru morajo zbrati najmanj 1.000 podpisov volivcev oziroma najmanj 1.500 volivcev, za skupno listo kandidatov dveh ali več političnih strank. Zato vas vabimo, da na najbližji upravni enoti čim prej oddate podpis za listo Uroša Lipuščka (Desus in Dobra država). Podpis je potrebno oddati osebno, preko e-uprave žal še vedno ni možno. Obazec s podporo lahko pošljete po pošti na naslov:

Uroš Lipušček
Poštno ležeče
1236 Trzin
Slovenija

Spodaj si lahko ogledate posnetek današnje tiskovne konference: