Sobota, 22. Jun. 2024

Pogovor z Antonom Komatom o uničujočem delovanju Glifosata

Vabljeni k ogledu pogovora z g. Antonom Komatom o uničujočem delovanju Glifosata, herbicida, ki se uporablja za uničevanje plevela. Je znana aktivna sestavina v številnih komercialnih herbicidih. Pri nas je najbolj znan Boom efekt. Uporablja se v kmetijstvu, vrtovih in drugih okoljih za nadzor plevela.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je razglasila Glifosat za "verjetno rakotvorno snov za ljudi". Vendar pa so druge regulatorne agencije, vključno z Evropsko agencijo za varnost hrane (EFSA) in Ameriško agencijo za varstvo okolja (EPA), zaključile, da Glifosat pri uporabi v skladu z navodili ni nevaren za zdravje ljudi, kar je še en primer kako korporacije manipulirajo z organizacijami, ki bi morale skrbeti za zdravje in okolje.

Anton Komat je slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist in naravovarstvenik. Pogosto se ukvarja z vprašanji prehranske varnosti, uvožene hrane in pomena lokalno pridelane hrane. Poleg tega je avtor več knjig, ki kritično odslikavajo in analizirajo slovensko (ekološko) realnost.

 

Pogovor z Antonom Komatom o uničujočem delovanju Glifosata

Vabljeni k ogledu pogovora z g. Antonom Komatom o uničujočem delovanju Glifosata, herbicida, ki se uporablja za uničevanje plevela. Je znana aktivna sestavina v številnih komercialnih herbicidih. Pri nas je najbolj znan Boom efekt. Uporablja se v kmetijstvu, vrtovih in drugih okoljih za nadzor plevela.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je razglasila Glifosat za "verjetno rakotvorno snov za ljudi". Vendar pa so druge regulatorne agencije, vključno z Evropsko agencijo za varnost hrane (EFSA) in Ameriško agencijo za varstvo okolja (EPA), zaključile, da Glifosat pri uporabi v skladu z navodili ni nevaren za zdravje ljudi, kar je še en primer kako korporacije manipulirajo z organizacijami, ki bi morale skrbeti za zdravje in okolje.

Anton Komat je slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist in naravovarstvenik. Pogosto se ukvarja z vprašanji prehranske varnosti, uvožene hrane in pomena lokalno pridelane hrane. Poleg tega je avtor več knjig, ki kritično odslikavajo in analizirajo slovensko (ekološko) realnost.