Ponedeljek, 27. Maj. 2024

Andrew Bridgen, nekdanji poslanec Konzervativne stranke, zdaj poslanec Reclaim, je končno uspel doseči razpravo v britanskem parlamentu o presežnih smrtih zaradi "cepiv" proti Cov-19.

Posnetek razprave s hrvaškimi podnapisi si lahko ogledate spodaj.

Razprava o prekomernih smrtih v britanskem parlamentu, ki je potekala v petek popoldne, je opozorila na nesorazmerno visoko število smrti med mlajšimi starostnimi skupinami in vlogo cepiv proti Covid-19 pri teh smrtih. Andrew Bridgen, je sprožil debato in pozval k temeljiti preiskavi tega problema.

Glavne točke razprave so bile:

Prekomerna smrtnost pri mlajših starostnih skupinah

Bridgen je poudaril, da so prekomerne smrti nad pričakovanim številom prizadele ljudi v najboljših letih življenja. Ta zaskrbljujoč trend je večinoma ostal prikrit in neobravnavan tako s strani medijev kot tudi uradnih organov. Mlajše starostne skupine, zlasti tiste med 15. in 19. letom starosti, so doživele velik porast prekomernih smrti, pri čemer so bili le nekateri primeri predani v preiskavo.

Pomanjkljivosti pri poročanju o podatkih in izračunavanju

Poslanec je kritiziral Urad za nacionalno statistiko (ONS) zaradi pomanjkljive metodologije pri izračunavanju prekomernih smrti. Poudaril je, da je ONS v izračun pričakovanih smrti vključil tudi smrti iz leta 2021, s čimer je zmanjšal število prekomernih smrti. To postavlja vprašanja o natančnosti in preglednosti poročanih podatkov.

Pomisleki glede cepiva

Bridgen je predstavil dokaze, ki kažejo na postopno povečanje smrtnosti po uvajanju cepiv proti Covid-19. Opozoril je na porast prekomernih smrti in respiratornih obolenj med obdobjem uvajanja cepiv ter na povečanje števila klicev reševalnih vozil zaradi življenje ogrožajočih nujnih primerov. Poslanec je prav tako dvomil v varnost in učinkovitost cepiv, pri čemer je navajal nepravilnosti in anomalije v podatkih kliničnih preskušanj.

Poziv k preiskavi

Glede na te pomisleke je Bridgen pozval k temeljiti preiskavi poškodb, ki jih povzročajo eksperimentalna cepiva proti Covid-19. Poudaril je pomembnost medicine, temelječe na dokazih, ter naslovil javne pomisleke. Poslanec je pozval uradne organe, naj prevzamejo odgovornost in začnejo temeljito preučevanje varnost in učinkovitost teh cepiv.

Razprava o prekomernih smrtih v britanskem parlamentu je pritegnila pozornost do ključnega problema, ki zahteva temeljito preiskavo. Nesorazmerno število prekomernih smrti med mlajšimi starostnimi skupinami in pomisleki glede varnosti in učinkovitosti cepiv proti Covid-19 ne smejo biti prezrti. Nujno je, da oblasti izvedejo temeljite preiskave ter zagotovijo preglednost pri poročanju podatkov.