Nedelja, 10. Dec. 2023

Mislav Kolakušić, hrvaški predstavnik v EU parlamentu je eden najbolj ostrih kritikov Evropske komisije, njene predsednice, politike in birokracije EU na sploh. Nedavno je organiziral mednarodno konferenco v Bruslju o sodelovanju držav članic s Svetovno zdravstveno organizacijo ter o grožnjah, ki izhajajo iz načrtov SZO, ki je večinsko financirana s strani zasebnih donatorjev, predvsem farmacevtskih podjetij.

Na konferenci so sodelovali člani Evropskega parlamenta, strokovnjaki in aktivisti iz celega sveta, zdravniki, epidemiologi, znanstveniki, odvetniki, univerzitetni profesorji. V svojih govorih in razpravah so argumentirano opozorili na nevarnosti, ki izvirajo iz novih pobud Svetovne zdravstvene organizacije, s katerimi poskuša pridobiti nove pristojnosti in novo obsežno javno financiranje. S tem bi skupaj s svojimi zasebnimi financerji postala nadrejena državam članicam SZO.

Posnetek celotne konference si lahko ogledate tukaj

Zaradi te objektivne nevarnosti za prihodnost svoboščin in pravic državljanov v EU ter po vsem svetu, se trenutno organizira mednarodna evropska državljanska pobuda s ciljem povečanja ozaveščenosti ter konkretnih državljanskih in političnih ukrepov za preprečevanje sklepanja novih pogodb s Svetovno zdravstveno organizacijo, ki bi bile škodljive za suverenost držav članic SZO.

Zavedanje o tej problematiki je ključno za ohranjanje svoboščin in pravic posameznikov. Pobuda poudarja pomen ozaveščanja ter spodbuja konkretne akcije državljanov in politikov za zaščito interesov ljudi.

Več o tem kaj pomeni podpis nove pogodbe s SZO za Slovenijo preberite tukaj: Javni poziv državljanov glede sklenitve globalnega sporazuma s SZO ali si oglejte video: SZO (WHO) vzpostavlja klasično totalitarno strukturo. Veliko informacij o tem (v Angleščini) lahko najdete tudi na strani: https://jamesroguski.substack.com/p/100-reasons.

Ob tem se večina članov EU parlamenta, vključno s slovenskimi, dela gluhe in slepe za nevarnosti, ki jih prinaša podpis nove pogodbe s SZO ali pa celo podpira novi pandemski sporazum. Zato je še kako pomembno, da pri naslednjih volitvah v evropski parlament dobro razmislite komu boste dali svoj glas.

Evropske volitve so pomemben dogodek, ki oblikuje politično krajino Evropske unije. Leto 2024 bo še posebej zanimivo, saj bodo to prve volitve v Evropski parlament po brexitu. Velika Britanija je izgubila svoje sedeže v parlamentu, kar bo vplivalo na skupno število evropskih poslancev.

Po brexitu je bilo 27 sedežev iz britanske delegacije razdeljenih med druge države članice EU. Poleg tega je bilo ukinjenih tudi 46 sedežev, kar je povzročilo zmanjšanje skupnega števila evropskih poslancev s 751 na 705. Vendar pa so poslanci na nedavnem plenarnem zasedanju sprejeli odločitev o povečanju števila sedežev na 720.

To pomeni, da so novih 15 sedežev razdelili med 12 držav članic, med njimi tudi Sloveniji. Tako bo imela Slovenija v Evropskem parlamentu 9 predstavnikov oz. evroposlancev. To je pomembna pridobitev za Slovenijo, saj bomo imeli večjo vlogo pri odločanju o evropskih zadevah.

Volitve bodo potekale med 6. in 9. junijem leta 2024 v vseh državah članicah EU. To je priložnost, da državljani izrazijo svoje mnenje in izberejo predstavnike, ki bodo zastopali njihove interese v Evropskem parlamentu.

Evropski parlament ima pomembno vlogo pri sprejemanju odločitev, ki vplivajo na življenja državljanov EU. Zato je pomembno, da se aktivno udeležimo volitev in izkoristimo možnost, da oblikujemo prihodnost Evropske unije.

Volitve leta 2024 bodo priložnost za novo poglavje v Evropskem parlamentu in za Slovenijo, da bo imela močnejši glas pri odločitvah, ki oblikujejo našo prihodnost. Upajmo, da bodo tokrat izbrani predstavniki, ki bod sposobni učinkovito zastopati interese Slovenije.