Ponedeljek, 27. Maj. 2024

EU digital ID

Organizacija združenih narodov, Fundacija Billa in Melinde Gates in partnerji iz Rockefellerjeve fundacije začenjajo kampanjo za učinkovitejše uvajanje digitalnih osebnih izkaznic, digitalnih plačil in izmenjave podatkov v 50 državah pod okriljem Digitalne javne infrastrukture (DPI).

Razvojni program Združenih narodov (UNDP) je napovedal načrte za uvedbo digitalnih osebnih izkaznic po vsem svetu do leta 2030, ki bodo obvezne za vse ljudi, ki želijo sodelovati v družbi. Globalne organizacije vse bolj širijo svojo usklajevalno vlogo v neizvoljeno svetovno vlado.

Prizadevanja za digitalno javno infrastrukturo (DPI), ki vključuje digitalne osebne izkaznice, cepilne potne liste in digitalne valute centralnih bank (CBDC), spodbuja Svetovni gospodarski forum (WEF), podpira pa jih Bill Gates skupaj z ZN in Evropsko unijo (EU).

V Keniji Fundacija Billa in Melinde Gates še bolj sili na področje digitalne identifikacije s kontroverzno digitalno inovacijo za identifikacijo Maisha Namba.

Fundacija naj bi sodelovala z drugimi tehnološkimi skupinami in nevladnimi organizacijami oligarhov, da bi zagotovila uspeh projekta, hkrati pa napovedala podporo podobnim pobudam po vsem svetu. Maisha Namba je zasnovana kot edinstven identifikator in bo dodeljena vsakemu kenijskemu državljanu, s čimer bo postala njegov uradni digitalni osebni dokument, povezan s posebej oblikovano kartico Maisha.

Za uvedbo te digitalne osebne izkaznice, ki temelji na biometričnih podatkih, so bili na voljo meseci priprav in proračun v višini približno 6,8 milijona dolarjev.

"Zagovorniki poudarjajo, da je DPI bistvenega pomena za sodelovanje na trgih in v družbi - tako kot smo videli pri potnih listih za cepljenje - le da v veliko širšem obsegu. Če bo DPI uspešen, bodo imele vlade in podjetja moč, da uvedejo sisteme družbenega kreditiranja, ki lahko določijo, kje in kako lahko potujete, za kaj lahko porabite in kako lahko poslujete s svojim programiranim denarjem," pravi Tim Hinchliffe, urednik The Sociable.

CO2 potni list, kot sta ga predlagala nemški Potsdamski inštitut za raziskave vpliva podnebja (PIK) (3 tone CO2 na leto) in CBDC, sta programirana za omejevanje "manj zaželenih" nakupov - vse to spodbujajo zagovorniki velike ponastavitve.

Zloraba otrok za uveljavljanje agende

DPI se prodajajo kot mehanizem za finančno vključevanje, udobje, boljše zdravstveno varstvo in zeleni napredek. Vendar je to vseobsegajoča fraza, ki se uporablja za nastajajoči tehnokratsko-fašistični vladni sistem, ki ga poganjajo trije temeljni elementi: digitalna identifikacija, digitalna plačila in množična izmenjava podatkov.

Svet WEF je septembra objavil vrsto člankov, v katerih je v bistvu vztrajal pri uveljavljanju DPI.

Po podatkih WEF je leto 2023 polovica poti za doseganje ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov (SDG). "To je priložnost, da ocenimo in ponovno uskladimo prizadevanja za uresničevanje pravic vsakega otroka povsod po svetu," piše v članku.

Vendar pa glede na novo Unicefovo poročilo dve tretjini držav ne moreta doseči svojih ciljev glede na kazalnike, povezane z otroki. Podatki kažejo, da 600 milijonov otrok in mladostnikov ne usvoji osnovnih bralnih in matematičnih spretnosti ter da 11 milijonov 10-letnikov nima osnovnih spretnosti.

Za WEF je digitalna javna infrastruktura rešitev za te težave, saj je bila opredeljena kot "ključna za pospešitev ukrepov za doseganje ciljev trajnostnega razvoja in rezultatov za otroke do leta 2030"

Zaščita "pravic ali varnosti otrok" je bila taktika istih organizacij in oligarhov že prej, medtem ko so spodbujali tehnokratski sistem, ki ukinja pravice vseh ljudi, tudi otrok. To taktiko ponovno uporabljajo.

Vir: tkp.at