Nedelja, 16. Jun. 2024

"Angela Merkel, Tony Blair, celo predsednik Putin - vsi so bili nekoč 'Young Global Leaders'! WEF ima nalogo [...] globalno uresničevati agendo NWO (Nova svetovna ureditev) s pomočjo velikih korporacij. [...] Celotna elita korporacij je združena pod okriljem WEF-a - vključno s ključnimi farmacevtskimi podjetji, ki so imela pomembno vlogo med pandemijo koronavirusa." WEF je v nekaj desetletjih postal eden najpomembnejših političnih in gospodarskih središč v svetu. Kako je neznanemu nemškemu profesorju uspelo s svojo švicarsko fundacijo doseči tako neverjetne višave? Ali so ga morda v ozadju podpirale vplivne sile?

Slovenske podnapise vključite s klikom na ikono CC, kjer izberete možnost "Slovenian".
(Podnapisi so generirani samodejno)

Kdo so pobudniki WEF-a? Dokumentarec Kla.TV razkriva dejanske načrte WEF-a ter celotno vodstvo brez olepševanja. Poleg tega boste izvedeli, katere osebnosti iz vaše države izvajajo agendo WEF-a in so bile zanjo strateško usposabljane s strani WEF-a. Od 15. do 19. januarja 2024 je v Davosu-Klostersu v Švici potekalo 54. letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF). Po lastnih navedbah so se osredotočali na nove tehnologije in njihov vpliv na odločanje ter globalno partnerstvo. WEF vidi letna srečanja kot najpomembnejšo platformo za spodbujanje javno-zasebnega partnerstva (JZP) na najvišji ravni. Srečanja se je udeležilo več kot 100 vlad, vse velike mednarodne organizacije, 1000 najpomembnejših globalnih podjetij, pomembne akademske in druge ustanove ter globalni mediji. Da je WEF in njegove pobude mogoče šteti za gonilno silo globalizacije, dvomijo le redki. Globalizacija je postala družbeno dejstvo. Globalizacija izhaja iz besede "globalno" - "ki se nanaša na ves svet" - in dobesedno pomeni "postati svetovno".

Po besedah "Zveznega centra za politično izobraževanje" (bpb) so se v preteklih desetletjih razvile kompleksne oblike globalnega upravljanja, imenovane "Global Governance" v strokovnih krogih. "Globalno upravljanje" se v javnosti prevaja kot "politika svetovnega reda", vendar se lahko dobesedno prevede tudi kot "svetovna vlada". In ravno tu se mnenja razhajajo. Nekateri, kot je "Zvezni center za politično izobraževanje", vztrajajo, da izraz ne pomeni centralne svetovne vlade in da takšna vlada ne obstaja. Drugi pa vidijo za WEF-om in njegovimi pobudami, kot je "Veliki reset", svetovno zaroto. "Globalna elita v politiki in gospodarstvu si prizadeva za globalizirano diktaturo." To stališče o morebitni svetovni zaroti se nenehno označuje kot "teorija zarote" s strani skoraj vseh tako imenovanih uveljavljenih medijev. Kje so torej meje med globalizacijo, globalnim upravljanjem in centralno svetovno vlado? Ali sploh obstajajo meje ali pa napredujoča globalizacija le služi kot rodovitna podlaga za centralno svetovno vlado? Ta oddaja odgovarja na ta vprašanja in želi osvetliti WEF in Veliki reset: Kdo so pobudniki in ali res obstaja svetovna zarota?

Vsebina dokumentarca

  1. Izvori in ustanovitev WEF-a
  2. Financiranje WEF-a
  3. Vodstvena struktura WEF-a
  4. Kakšni so cilji ustanovitve WEF-a?
  5. Pobude WEF-a za uresničevanje svojih ciljev in agende
  6. Drugi akterji WEF-a za uresničevanje svojih ciljev in agende
  7. WEF na kratko

Vir: www.kla.tv