Ponedeljek, 27. Maj. 2024

Mattias Desmet je profesor klinične psihologije na oddelku za psihologijo in izobraževalne vede na Univerzi v Gentu (Belgija). Kot uveljavljen strokovnjak za psihologijo množic je iz te perspektive razsvetlil dogajanje pandemije Covid-19, teorijo ustrahovanja, gaslightinga itd.

Desmet je avtor več kot stotih recenziranih znanstvenih člankov. Leta 2018 je prejel nagrado psihoanalitične študije Združenja za psihoanalitično psihoterapijo, leta 2019 pa nagrado Wima Trijsburga, Nizozemskega združenja za psihoterapijo. Njegovo delo in stališča so izhodišče za številne medijsko odmevne prispevke in razprave širom sveta, od Forbesa, New York Posta, Salon.com in Fox Newsa …
V letu 2023 je bila pri Založbi Sanje v slovenski jezik prevedena njegova knjiga Psihologija totalitarizma. 

Vabimo vas, da si ogledate kratko video vabilo:

Leta 2017 tega ni bilo več mogoče zanikati: poseganje vlad v zasebno življenje se je izjemno hitro povečevalo. Doživeli smo razgradnjo pravice do zasebnosti (zlasti po 11. septembru 2001), glasovi proti so bili vse bolj cenzurirani in zatirani (zlasti v zvezi z razpravo o podnebnih spremembah), povečevalo se je število vsiljivih ukrepov varnostnih sil in še mnogo več. 

Predavanje M. Desmeta v CELJU (Celjski dom, Krekov trg 3, Celje)

Dogodek bo v soboto 13. aprila 2024 s pričetkom ob 17.30 uri. Prosimo, da pridete pravočasno oz. vsaj pol ure prej za tiste, ki boste potrebovali slušalke za tolmačenje, saj je potrebna razdelitev slušalk. Za prevzem slušalk imejte s seboj osebni dokument, ki ga boste ob prevzemu oddali našim prostovoljcem, ter ga dobili nazaj ob vrnitvi slušalk.
Ker je interes za predavanje Mattiasa Desmeta velik, si lahko svoje mesto zagotovite že danes z donacijo/prispevkom v višini 15.00 EUR na transakcijski račun Kluba – Bodi varen in zdrav v Sloveniji št. TRR : SI56 6100 0002 5199 007 (Delavska hranilnica d.d.). OBVEZEN je namen nakazila: Predavanje Mattias Desmet. Prispevek na kraju dogodka za udeležbo prav tako znaša 15.00 EUR.

Predavanje M. Desmeta v Ljubljani (Kino Šiška, dvorana Katedrala, Celovška 143, Ljubljana)

Dogodek bo v nedeljo 14. aprila 2024 s pričetkom ob 17.30 uri. Prosimo, da pridete pravočasno oz. vsaj pol ure prej za tiste, ki boste potrebovali slušalke za tolmačenje, saj je potrebna razdelitev slušalk. Za prevzem slušalk morate imeti s seboj osebni dokument, ki ga boste ob prevzemu oddali našim prostovoljcem, ter ga dobili nazaj ob vrnitvi slušalk.
Cena dogodka je 15.00 EUR vstopnico lahko kupite na spletni strani Eventim. Število obiskovalcev je zaradi prostorskih kapacitet omejeno.

Za organizacijo obiska Mattiasa Desmeta zbiramo donacije s strani posameznikov in podjetij. Donacije se zbirajo na transakcijskem računu društva: Klub – Bodi varen in zdrav v Sloveniji, Bistriška cesta 60, 2319 Poljčane (odgovorna oseba Ivan Jurgec). Številka transakcijskega računa kamor lahko nakažete donacijo je : SI56 6100 0002 5199 007 (Delavska hranilnica d.d.). OBVEZNO napišite namen nakazila: Predavanje Mattias Desmet.

Organizatorji delamo povsem prostovoljno, vendar je takšen dogodek velik finančni zalogaj. Denar od prodaje vstopnic, donacij ter prostovoljnih prispevkov bo namenjen kritju nastalih stroškov organizacije dogodkov od najema obeh dvoran, izvedbe simultanega prevajanja, promocije dogodka, plačilo honorarja Mattiasu Desmetu za predavanja, cena nastanitve in povratne letalske karte Bruselj – Ljubljana ipd. 

Po končanih dogodkih bomo o porabi donacijskih sredstev pripravili obvestilo za javnost na spletni strani. Že vnaprej hvala vsem za donacijo.