Ponedeljek, 27. Maj. 2024

Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je objavil prej skrita poročila o poškodbah, ki vključujejo paralizo obraza in druge neželene dogodke po cepljenju proti COVID-19. Skupaj je bilo prejetih 780.000 poročil kmalu po uvedbi cepiv proti COVID-19, ki kažejo, da so ljudje doživeli širok spekter težav po cepljenju, vključno z vnetjem srca, splavi in konvulzijami.

Eno od poročil: "Izguba zavesti in konvulzije takoj po injiciranju. Sprejet v bolnišnico z reševalnim vozilom." Drugo navaja: "Danes so mi diagnosticirali Bellsovo paralizo zaradi otrplosti in paralize leve strani obraza." Ljudje so svoja poročila oddali prek sistema V-safe, sistema za pošiljanje besedilnih sporočil, ki ga je ustvaril CDC za spremljanje možnih stranskih učinkov cepiv proti COVID-19.

CDC je leta zavračal javno objavo podatkov iz V-safe, namesto tega so objavljali študije, ki so opisovale poročila kot zagotovilo o varnosti cepiv. Vendar pa so podatki, objavljeni leta 2022 kot posledica drugega sodnega postopka, pokazali, da je skoraj 8 odstotkov od 10 milijonov uporabnikov potrebovalo zdravniško pomoč ali so bili hospitalizirani po cepljenju, mnogi pa so poročali o izostanku iz šole, dela ali drugih običajnih dejavnostih.

Zvezni sodnik Matthew Kacsmaryk, imenovan s strani nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, je januarja odredil agenciji, naj razkrije proste besedilne vnose iz drugega dela ankete, v katerem so posamezniki lahko opisali svoje izkušnje. Sodnik je zavrnil argumente vlade, da bi obdelava odgovorov in cenzura občutljivih informacij zahtevala preveč dela. Prvi dve tranši, sestavljeni iz 780.000 poročil okrog 523.000 ljudi, vsebujeta desetine poročil o vnetju srca, stotine poročil o paralizi obraza in tisoče poročil o tinitusu.

Več ljudi je dejalo, da je bilo stanje tako slabo, da so se spopadali s samomorilnimi mislimi. "24 ur po injekciji sem bil tako utrujen, da nisem mogel ostati buden. Prav tako imam zelo močne samomorilne misli. Nič apetita," je zapisal eden posameznik. Drugi je dejal, da je doživel simptome alergijske reakcije. "Prebral sem, da se to cepivo ne sme uporabiti pri osebah, ki so alergične na PEG, jaz pa sem alergičen na PEG. Bilo bi izjemno pomirjujoče, če bi me kdo poklical, saj naletim le na slepe ulice," je napisal.

Prosti besedilni deli anket so bili edino mesto, kjer so ljudje lahko poročali o neželenih dogodkih, vključno z vnetjem srca, čeprav so dokumenti, objavljeni pred tem, pokazali, da je CDC vedel, da cepiva lahko povzročijo te dogodke. Drugi dokumenti kažejo, da je CDC že zgodaj leta 2021 postal pozoren na to, da lahko cepiva povzročijo miokarditis ali vnetje srca ter povezano stanje imenovano perikarditis, vendar je to skrival pred javnostjo. Naročilo sodnika Kacsmaryka je prišlo v okviru pravde, ki jo je sprožila Koalicija svobodnih zdravnikov za izbiro. Druga tožba zaradi podatkov iz V-safe je prišla od Mreže za ukrepanje s soglasjem.

Dejstvo, da je bila potrebna tožba, da bi prisilila k izdaji podatkov iz V-safe, "je še eno sramotno poglavje v desetletja dolgi zgodovini zveznih zdravstvenih uradnikov, ki so poskušali prikriti tveganja pri cepivih, tako da so ignorirali vzorce simptomov reakcij na cepiva, ki so jih posamezniki poročali vladi," je po pregledu novih podatkov dejala Barbara Loe Fisher, soustanoviteljica in predsednica Nacionalnega centra za informacije o cepljenju, za The Epoch Times. "Ko ljudje poročajo o istih simptomih znova in znova po prejemu biološkega izdelka - v tem primeru 'težko sapo' in 'srčne palpitacije', kar sta oba simptoma miokarditisa, ki je bil vzročno povezan z mRNA cepivi proti COVID-19 - bi morala biti javnost opozorjena, ne pa držana v temi. Postavlja se vprašanja o tem, kaj še zdravstveni uradniki vlade skrivajo."

Prosti besedilni vnosi niso datirani. Elizabeth Brehm, odvetnica, ki zastopa Koalicijo svobodnih zdravnikov za izbiro, je dejala, da skupina išče datume poročil pri CDC. Skupina ve, da so vnosi najzgodnejši, ki jih je prejel CDC. V-safe je bil lansiran ob uvedbi cepiv konec leta 2020. Pričakuje se, da bodo preostali vnosi objavljeni postopoma. Gospa Brehm je partnerica v odvetniški pisarni Siri & Glimstad LLP, ki zastopa tudi Mrežo za ukrepanje s soglasjem.

Predstavnica CDC ni želela odgovoriti na veliko vprašanj, tudi tistih, ki se nanašajo na datume vnosa. "Udeleženci V-safe, ki so poročali, da so prejeli zdravstveno oskrbo po cepljenju, so bili poklicani in spodbujeni k oddaji poročila VAERS. Če so podali poročilo VAERS in so bili neželeni dogodki razvrščeni kot resni (kot je določeno v zveznem pravnem redu), je CDC poskušal pridobiti dodatne informacije (medicinske zapise, bolnišnične zapise itd.) o poročanem neželenem dogodku," je dejala predstavnica za The Epoch Times. "Vse podatke, zbrane iz VAERS, obdelamo in analiziramo za nenavadne vzorce ali nenavadno visoko število redkih in resnih neželenih dogodkov po cepljenju." Dejala je, da so informacije iz VAERS pomagale odkriti težave, ki jih agencija zdaj priznava kot posledice cepiv, vključno z miokarditisom.

Vir: theepochtimes.com

 

 

K sodelovanju vabimo osebe z znanjem tujih jezikov, ki bi želele pomagati pri urejanju podnapisov.
Pišite nam.