Nedelja, 16. Jun. 2024

Dr. Hanna Nohynek iz Svetovne zdravstvene organizacije je na sodišču pričala, da je svoji vladi svetovala, da potni listi za cepiva niso potrebni, vendar je bila ignorirana, čeprav je pojasnila, da cepiva COVID ne ustavljajo prenosa virusov in da potni listi dajejo lažen občutek varnosti. Osupljiva razkritja so prišla na dan v sodni dvorani v Helsinkih, kjer finski državljan Mika Vauhkala toži, ker mu je bil zavrnjen vstop v kavarno, ker ni imel potrdila o cepljenju.

Dr. Nohynek je glavni zdravnik na Finskem inštitutu za zdravje in blaginjo ter je predsednik strateške skupine strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije za cepljenje. V včerajšnjem pričanju je izjavila, da je Finski inštitut za zdravje do poletja 2021 vedel, da cepiva COVID-19 niso ustavila prenosa virusa.

V istem časovnem obdobju 2021 je Svetovna zdravstvena organizacija dejala, da si prizadeva za "vzpostavitev mednarodnega zaupanja vrednega okvira" za varno potovanje, medtem ko so države članice EU začele uvajati potne liste COVID. Uredba EU o digitalnih potrdilih COVID je bila sprejeta julija 2021, kasneje pa je bilo izdanih več kot 2,3 milijarde potrdil. Obiskovalci Francije so bili zavrnjeni, če niso imeli veljavnega potrdila o cepljenu, ki so ga morali imeti državljani pri sebi, da so lahko kupovali hrano v trgovinah ali uporabljali javni prevoz.

Dr. Nohynek je včeraj pričala, da je njen inštitut konec leta 2021 finski vladi svetoval, da COVID potni listi niso več smiselni, vendar so potrdila še naprej zahtevali. Finski novinar Ike Novikoff je včeraj poročal o tej novici, potem ko je zapustil sodno dvorano v Helsinkih, kjer je govorila Dr. Nohynek.

Priznanje doktorice Nohynek, da vlada ni upoštevala znanstvenih nasvetov za ukinitev potnih listov za cepiva, se je izkazalo za šokantno, saj je v svetovnih medicinskih krogih široko sprejeta. Dr. Nohynek je poleg predsedovanja Strateški svetovalni skupini Svetovne zdravstvene organizacije o cepljenju tudi ena od najboljših finskih svetovalcev za cepiva in je članica upravnega odbora organizacije Vaccines Together in International Vaccine Institute.

Digitalni certifikat EU COVID-19 je julija 2023 pripomogel k vzpostavitvi globalnega certifikacijskega omrežja SZO za digitalno zdravje. "Z uporabo najboljših evropskih praks prispevamo k digitalnim zdravstvenim standardom in interoperabilnosti na svetovni ravni - v korist tistih, ki to najbolj potrebujejo," je izjavil eden od uradnikov EU.

Finski državljan Mika Vauhkala je ustvaril spletno stran, na kateri razpravlja o svojem primeru proti finski vladi, kjer piše, da je sprožil tožbo "za zaščito osnovnih pravic", potem ko mu decembra 2021 v helsinški kavarni niso dovolili zajtrka, ker ni imel potnega lista COVID, čeprav je bil zdrav. "Finska ustava zagotavlja, da noben državljan ne sme biti diskriminiran na podlagi zdravstvenega stanja, med drugim," Vauhkala navaja na svoji spletni strani.

Vauhkalova tožba se je danes nadaljevala na okrožnem sodišču v Helsinkih, kjer bo britanski kardiolog Dr. Aseem Malhotra pričal, da so med pandemijo COVID-a nekateri organi in zdravstveni delavci podpirali neetične, prisilne in z napačnimi informacijami podprte politike, kot so obvezno cepljenje in cepilni potni listi, ki so spodkopavali informirano privolitev pacienta in z dokazi podprto medicinsko prakso.

Tudi si lahko preberete pričevanje dr. Malhotre.

Vir: disinformationchronicle.substack.com