Nedelja, 16. Jun. 2024

Vlade zapravljajo milijarde za "podnebne spremembe" na podlagi napačnih podatkov o temperaturi, opozarjajo strokovnjaki.

Edini razlog, zakaj se zdi, da se globalne temperature dvigajo, je, ker kar 96 odstotkov postaj za spremljanje temperature Nacionalne uprave za oceane in atmosfero (NOAA) stoji v "mestnih toplotnih otokih" ob stvareh, kot so topli izpušni ventilatorji in vroče strehe.

Kljub trilijonom dolarjev davkoplačevalskih ukrepov za omilitev, ki so bili izvedeni v preteklih letih, naj bi bilo leto 2023 po navedbah NOAA še vedno najtoplejše leto doslej. Vendar zdaj vemo, da je to zato, ker so termometri agencije bili namerno postavljeni blizu zelo vročih mestnih struktur, kar je močno izkrivilo podatke.

Združeni narodi (ZN) že leta opozarjajo, da se bodo globalne temperature lahko dvignile le za 1,5 stopinje Celzija v prihodnjih letih. Vse, kar presega to, bo planet naredilo neprimernega za življenje, ter povzročilo velike katastrofe, kot so suše, poplave in ekstremne vročine.

Glede na izkrivljena temperaturna odčitavanja iz NOAA-jevih postaj za spremljanje temperature je Zemlja že za 1,35 stopinje Celzija toplejša od predindustrijskega povprečja, ki ga je navedel ZN, kar pomeni, da je za taljenje planeta ostalo le še 0,15 stopinje Celzija.

"Leto 2023 ne samo da je bilo najtoplejše leto v 174-letnem podnebnem zapisu NOAA - bilo je najtoplejše do zdaj," je komentirala Sarah Kapnick, glavna znanstvenica NOAA. "Segrevanje planeta pomeni, da se moramo pripraviti na posledice podnebnih sprememb, ki se dogajajo zdaj in tukaj, kot so ekstremni vremenski dogodki, ki postajajo tako pogosti kot tudi hudi."

Kar je Kapnick pozabila omeniti, je dejstvo, da so merilni standardi njenega lastnega urada pomanjkljivi in da se Zemlja v resnici ne segreva v taki meri, kot trdi NOAA, če sploh.

(Sorodno: Do leta 2030 se bo svet soočil z "hudim mrazom in pomanjkanjem hrane", ko bo veliko sončno minimum prevzelo planet, pravijo raziskovalci sončne energije.)

Pristranske meritve prinašajo lažno globalno segrevanje

Anthony Watts, meteorolog in višji sodelavec za okolje in podnebje pri Inštitutu Heartland ter avtor spletnega mesta o podnebju Watts Up With That, je pregledal NOAA-jeve klimatske postaje in poročal, da so trditve urada o podnebju smešno pomanjkljive.

Več kot 90 odstotkov NOAA-jevih temperaturnih postaj ima očitno toplotno pristranost, kar pomeni, da beležijo temperature, ki so previsoke v primerjavi z dejanskimi temperaturami zunaj mestnih toplotnih otokov.

"In s tako velikim odstotkom, več kot 90 %, metode, ki jih NOAA uporablja za zmanjšanje tega učinka, ne delujejo, ker je pristranost meritev tako močna," je dejal Watts za Epoch Times.

"Nekaj postaj, ki niso pristranske, ker so na primer izven mesta na polju in so raziskovalna kmetijska postaja, ki obstaja že 100 let ... njihovi podatki popolnoma izginejo zaradi veliko večjega nabora pristranskih podatkov. Ni načina, kako bi to lahko izravnali."

Soglasen s tem je tudi kolega meteorolog Roy Spencer, cenjen glavni raziskovalec na Univerzi v Alabami. "Podatki površinskih termometrov še vedno kažejo napačno segrevanje zaradi mestnih toplotnih otokov, ki se s časom povečujejo," pravi.

Spencer je vodja ameriškega znanstvenega tima za Advanced Microwave Scanning Radiometer na NASA-inem satelitu Aqua. Prejel je NASA-ino medaljo za izjemne znanstvene dosežke za svoje delo pri nadzoru temperature na podlagi satelitov.

Še slabši od urbanih toplotnih postaj NOAA so računalniški klimatski modeli, ki jih podnebni fanatiki uporabljajo za spremembe v energetski politiki, s katerimi želijo zahod odvrniti od zemeljskih "fosilnih" goriv v "zelene" tehnologije kot so sončna in vetrna energija.

Antropogeni podnebni premiki so šala (razen če govorimo o posledicah namernega geoingineringa). Več o tem na Climate.news.

 Vir: NaturalNews in TheEpochTimes

Zelo zanimivo je mnenje prejemnika Nobelove nagrade Kary Mullisa in mnogih drugih znanstvenikov, ki niso del IPCC (Medvladni panel o podnebnih spremembah v okviru ZN), o izkrivljeni znanosti in podnebnih spremembah.

Oglejte si še: Velika CO2 prevara, Tako deluje toplogredni plin CO2, Podnebne spremembe so naraven pojav