Nedelja, 16. Jun. 2024

V tem trenutku je preštetih 99,98 % oddanih glasov, kar pomeni, da so rezultati dejansko dokončni. Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani DVK.

Zmagovelec parlamentarnih volitev je stranka Gibanje Svoboda in Robert Golob, ki so prejeli 34,56 % glasov volivcev in imajo 41 mandatov. Zmaga zagotovo ni presenečanje, glede na medijsko promocijo, ki so jo imeli v zadnjih dveh mesecih in glede na to, da imajo ljudje res že poln kufer avtokratske vlade Janeza Janše in SDS.

Presenečenje pa je, da je SDS, kljub vsemu, kar so ob podpori NSi, SMC in Desusa počeli zadnji dve leti, še vedno dobila 23,52 % glasov in 27 mandatov. Nekaterih očitno ne odvrne niti, če jim omejujeo svobodo, jih posiljujejo z raznimi nesmiselnimi ukrepi, da korupcije niti ne omenjamo. Mogoče tako zvestobo pojasi dejstvo, da med volilci SDS prevladujejo starejši od 60 let in ljudje z nižjo izobrazbo (vir: 24ur).

Razočaranje za mnoge je, da v parlament ni uspela priti niti ena od strank in list gibanj, ki so ves čas korona diktature  opozarjale na nepravilnosti in se zavzemale za ukinitev nesmiselnih ukrepov. Glasovi tem strankam in listam so se razdrobili in tako so vse ostale pod pragom 4 % glasov, ki so potrebni za vstop v parlament.

Povezovanje je bila glavna mantra pred volitvami, ampak vodilni teh strank in gibanj kot da še niso slišali pregovora "Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi". Če bi na volitve šli s skupno listo, bi dobili dobrih 7 %, kar pomeni, da bi bili 3. najmočnejša skupina poslancev v parlamentu. Očitno so bili vsi prepričani, da bodo sami, brez drugih dobili dovolj glasov. Zdaj v parlamentu ni niti enega poslanca, ki bi odločno nasprotoval agendi WEF in WHO.

Ampak bodimi optimistični, pričakujmo najboljše. Dajmo g. Golobu in novim ljudem v parlamentu priložnost, pustimo se presenetiti.

Mnenje kaj lahko pričakujemo si boste morda lažje oblikovali iz odgovorov na vprašanja, ki jih je v pogovoru z Robertom Golobom zastavil Marko Potrč. Oglejte si video.

 

Vir posnetka: https://fb.watch/cC5uBP3Q3K/