Petek, 12. Jul. 2024

Philipp KRUSE je švicarski odvetnik, ki se je poglobil v načrtovane spremembe zakonodaje SZO, ki nam bo, če je ne zavrnemo pravočasno, krojila življenje v bodočnosti. Intervju z njim sta opravila Tjaša Vuzem in Robert Gril.

V intervjuju Philipp Kruse govori o namerah SZO, ki pripravlja t.i. pandemično pogodbo in spremembe Mednarodnega zdravstvenega pravilnika (IHR), kar ima lahko katastrofalne zdravstvene, gospodarske, družbene in politične posledice za vse nas.

Odgovori na vprašanja:

  • Ali bo generalni direktor SZO imel edinstveno pooblastilo in samovoljno razglasil izredne razmere (vključno z lockdowni in ostalimi drakonskimi ukrepi) že ob potencialni in nedokazani možnosti virusne okužbe ali ob navadni ujmi, kljub temu, da se država članica s tem ne bi strinjala?
  • Ali se lahko scenarij kovida ponovi, s tem da bo o vseh ukrepih odločala Svetovna zdravstvena organizacija, države članice bodo morale samo izvajati vse odredbe, ki so bila včasih samo priporočila, vendar bodo s podpisom pandemične pogodbe in sprejetjem amandmajev postala pravno zavezujoča?
  • Ali bo SZO, ki jo v 85% financirajo farmacevtsko-tehnološki koncerni, prevzela popolno kontrolo nad razglasitvijo in potekom izrednih razmer v vseh državah članicah, ki se bodo strinjale s pogodbo in amandmaji?
  • Nov koncept ONE HEALTH – SZO bo imela možnost razglasiti izredne razmere tudi zaradi drugih vzrokov kot so zdravstveni. Kaj vključuje nov koncept?

Intervju, ki si ga morate ogledati, če želite razumeti, zakaj se je potrebno upreti spremembam, ki jih načrtuje Svetovna Zdravstvena Organizacija.