Nedelja, 16. Jun. 2024

Rusija je 19. februarja prestregla pogovor med visokimi nemškimi generali, ki so na eni strani veselo razpravljali o prisotnosti Natovih enot v Ukrajini, na drugi pa o načrtih za uničenje krimskega mostu z manevrirnimi raketami Taurus. Rusija je z objavo avdio datoteke razkrinkala Zahod - in svet pripeljala na rob tretje svetovne vojne, če ta že dolgo ne divja "na skrivaj". Vprašanje je, kdo je zagrešil zločinska dejanja: vlade - ali generali, ki so se dogovorili za izvedbo takšnega nezakonitega napada.

So različne države Nata in EU že dolgo vpletene v vojna dejanja na ozemlju Ukrajine? V zadnjih tednih je bilo dokazov vse več. Prvič, ameriški časopisi so navedli , da je CIA v celoti financirala številne poveljniške baze v Ukrajini. Gradnja teh baz, od katerih se nekatere nahajajo blizu ruske meje, se je začela že leta 2016 - veliko pred rusko invazijo.

Tudi posnetek tajnega sestanka nemških generalov je šokiral javnost - vsaj tiste, ki vedo zanj. Če želite prebrati celoten zapis, ga je brezplačni medij "anti-spiegel.ru" objavil tukaj, celoten zvočni posnetek je na voljo tukaj. Nobenega dvoma ni, da so to pristni posnetki. Pogovor je potekal na zelo malomaren način, ne prek varne vojaške linije, ampak prek spletne platforme "WebEx". To verjetno odlično nadzoruje ruska tajna služba, zato je konferenca prišla v Rusijo v odlični kakovosti in v celoti - in je od tam pricurljala v medije.

Udeleženci konferenčnega klica:

  • Generalpodpolkovnik Ingo Gerhartz, inšpektor nemških zračnih sil.
  • Generalpodpolkovnik zračnih sil Bundeswehra ter vodja operacij in vaj pri poveljstvu zračnih sil Frank Gräfe
  • podpolkovnik Florstedt (poveljstvo za vesolje)
  • podpolkovnik Udo Fenske (poveljstvo za vesolje)

Generali se pritožujejo zaradi političnega zavlačevanja

Generali se pritožujejo, da politiki ne prižgejo zelene luči za uporabo oborožitvenega sistema Taurus proti Rusiji. Krožijo tudi številne neumne govorice, da manevrirne rakete ne delujejo pravilno, kar ni res. Namen je bil politike podrobno seznaniti z zmogljivostmi oborožitvenega sistema.

Cilj je napad na Rusijo in uničenje krimskega mostu. Razmišljalo se je o tem, kako bi ga lahko predstavili, da Nemčija ne bi bila aktivno vključena. Nemške strokovnjake bi lahko na primer pretihotapili z avtomobilom prek Poljske. Usposabljanje ukrajinskega osebja, da bi lahko brez nemške udeležbe uporabilo oborožitveni sistem, naj bi bil dolgotrajen in drag proces (čeprav je to treba gledati z vidika, govorilo se je o približno dveh mesecih). Po mnenju generalov bi morali nemški vojaki sodelovati vsaj pri prvi namestitvi.

Za napad na most bi bilo potrebnih deset do dvajset raket Taurus.

V vsakem primeru je v Ukrajini že dejavnih veliko ameriških vojakov, kot je mogoče sklepati iz odlomka v pogovoru: "Vemo tudi, da naokoli hodi veliko ljudi z ameriškim naglasom v civilnih oblačilih." Britanci in Francozi so že dobavili manevrirne rakete, zdaj je bila na vrsti Nemčija.

Reakcije v Rusiji: gre za neposredno vpletenost v vojno

Rusija incident uporablja za agresivno vojno propagando. Ruski medved je bil očitno preveč sprovociran. Nekdanji državni voditelj in tesni Putinov zaupnik Dmitrij Medvedjev je dejal: "Večni sovražniki, Nemci, so ponovno postali naši zakleti sovražniki". Po njegovem mnenju so pogovori potrditev neposredne vpletenosti Nemčije v vojno. Ni vedel, ali se je še mogoče odzvati diplomatsko. Nato je citiral pesem "Ubij ga" Konstantina Simonova, ki je leta 1942 pozvala k pobijanju vojakov Wehrmachta. Zaključil je z besedami: "In spet je postal aktualen poziv iz časa velike domovinske vojne. Smrt nemško-fašističnim okupatorjem!"

Veliko drugih visokih ruskih uradnikov je izrazilo mnenje, da je hibridna vojna proti Rusiji v polnem teku. Ruski senator Konstantin Košačev vidi "neposredno vpletenost v vojno". Nemčija naj bi uradno izključila dobavo raket Taurus, neuradno pa že načrtuje napade z njimi. To bi bila hinavščina, nesodelovanje Nata v konfliktu pa laž. Glavna urednica RT Margarita Simonjan je pozvala k neposrednim napadom na Nemčijo: "Ali ni čas, da jim pokažemo, kako se je za Nemčijo končalo, ko so zadnjič eksplodirali ruski mostovi?"

Evropa na robu - tretja svetovna vojna bližje kot kdaj koli prej

Če sedanje tajne vojne Nata ob boku Ukrajine proti Rusiji še ni mogoče označiti za tretjo svetovno vojno, pa je zaradi tega incidenta vse bolj verjetno, da bo prišlo do vojne v polnem obsegu. Ta bi opustošila celotno Evropo - ZDA pa bi si lahko na svoji celini ponovno veselo mele roke.

Ali za Nemčijo morda obstaja izhod: kaj če so generali delovali na lastno pobudo in niso imeli političnega mandata za načrtovanje napada na krimski most? To bi lahko pomenilo hudo kaznivo dejanje, ki bi ga lahko opredelili kot terorizem ali veleizdajo. Kako bi bilo treba takšen pogovor, takšne dejavnosti načrtovanja, pravno kategorizirati? V naslednjih dneh se bo pokazalo, kako se bo Nemčija opravičila pred mednarodno skupnostjo, predvsem pa pred Rusijo. Za vse imenovane velja domneva nedolžnosti, dejstva primera pa morajo oceniti ustrezni državni tožilci in sodišča.

Mir med Nemčijo in Rusijo od ukrajinske krize visi na nitki. Določa ga pogodba iz leta 1991, ki je bila sklenjena v obliki "dva plus štiri". Nemška agresija proti Rusiji bi se lahko kadar koli obravnavala kot kršitev pogodbe.

Dodatek - pravni položaj v Nemčiji

V nemškem temeljnem zakonu je priprava agresivne vojne opredeljena kot kaznivo dejanje:

1. odstavek 26. člena ustave

Dejanja, ki so primerna in se izvajajo z namenom, da bi motila mirno sožitje narodov, zlasti vodenje agresivne vojne, so protiustavna. Treba jih je opredeliti kot kaznivo dejanje.

To je podlaga za člen 80 nemške ustave:

80. člen nemške ustave

Kdor pripravlja agresivno vojno (člen 26(1) temeljnega zakona), v kateri naj bi sodelovala Zvezna republika Nemčija, in s tem povzroči vojno nevarnost za Zvezno republiko Nemčijo, se kaznuje z dosmrtnim zaporom ali zaporom do deset let.

Pogodba dva plus štiri prepoveduje agresijo z nemškega ozemlja:

Pogodba dva plus štiri, člen 2

Vladi Zvezne republike Nemčije in Nemške demokratične republike ponovno potrjujeta svoji izjavi, da bo na nemških tleh vladal le mir. V skladu z ustavo združene Nemčije so dejanja, ki so primerna in se izvajajo z namenom oviranja miroljubnega sožitja narodov, zlasti priprava agresivne vojne, protiustavna in se kazniva. Vladi Zvezne republike Nemčije in Nemške demokratične republike izjavljata, da združena Nemčija ne bo nikoli uporabila nobenega svojega orožja, razen v skladu s svojo ustavo in Ustanovno listino Združenih narodov.

Vir: https://report24.news