Petek, 12. Jul. 2024

Potrebno je razumeti, da to ni bil "načrt Hamasa" (na politični ravni). To je bila skrbno načrtovana izraelsko-ameriška obveščevalna operacija pod lažno zastavo, katere namen je bil namerno povzročiti izraelske žrtve. To pa bi z lažnimi humanitarnimi razlogi opravičilo izvedbo genocida nad palestinskim ljudstvom.

Dokazi potrjujejo, da je bil genocid vnaprej skrbno načrtovan s strani izraelske obveščevalne službe v povezavi z ZDA-Nato.

Ta članek dokumentira dejstvo, da so tako izraelski IDF kot tudi izraelska obveščevalna služba vnaprej vedeli za Hamasov načrt, kar neizbrisno kaže na "lažno zastavo" izraelske obveščevalne službe.

Michel Chossudovsky, Global Research, 19. junij 2024

***

To, da so bile izraelska vojska in obveščevalne službe podrobno seznanjene z načrtom Hamasa za napad na Izrael in ujetništvo nekaj tednov pred napadom 7. oktobra, razkriva nedavno objavljen dokument.

Po poročanju izraelskega časopisa Kan News, je bilo poročilo z naslovom "Detailed End-to-End Raid Training", ki ga je pripravil oddelek izraelske vojske v Gazi, razdeljeno 19. septembra 2023 in da so z njim bili seznanjeni najvišji obveščevalni uradniki.

Dokument je pregledal Hamasove namere in podrobno opisal vrsto vaj, ki jih izvajajo elitne enote palestinske skupine.

Kan poroča, da so vaje vključevale simulirane napade na vojaške postojanke in kibuce, ugrabitve vojakov in civilistov ter kako zadržati ujetnike, ko bodo ti vstopili v Gazo.

Dokument naj bi celo vključeval "število civilistov in vojakov, ki jih je Hamas načrtoval ugrabiti".

"Varnostni viri so za Kan News povedali, da je bil dokument znan vodstvu obveščevalne službe, vsaj v diviziji Gaza," pravi poročilo tiskovne agencije.

Kan dodaja, da so izraelski obveščevalci spremljali vaje Hamasa v Gazi in dokumentirali korake, ki jih je skupina načrtovala po zavzetju vojaških položajev in vstopu na izraelsko ozemlje.

"Izraelski obveščevalci, ki so spremljali vaje, so v dokumentu podrobno opisali naslednje korake po vdoru v Izrael in zavzetju položajev ter določili, da je navodilo izročiti zajete vojake poveljnikom čet," navaja. "Pričakovano število talcev, navedeno v dokumentu, je med 200 in 250 osebami."

V Hamasovem napadu na Izrael je bilo ubitih več kot 1.100 ljudi, približno 250 drugih pa je bilo zajetih. V poznejši izraelski vojni na območju Gaze je bilo ubitih več kot 37.000 Palestincev, uničen je bil velik del civilne infrastrukture v enklavi, kar je privedlo do obtožb na visoki ravni o genocidu.

Predvideva se, da so bile napačne predstave znotraj izraelske varnostne ustanove in morebitna malomarnost višjih uradnikov glavni razlogi, zakaj opozorila divizije za Gazo niso bila upoštevana.

Izrael je dve leti pred Hamasovim napadom zgradil novo, izpopolnjeno varnostno pregrado, ki naj bi skupaj s poznavanjem načrta palestinskega gibanja s strani divizije v Gazi poskrbela, da bi bil tak napad malo verjeten.

Pregrada 7. oktobra ni "delovala", kar je izraelski Jerusalem Post imenoval "pomemben obveščevalni in varnostni spregled".

Te napake bodo predvidoma v prihodnjih tednih predstavljene načelniku generalštaba izraelske vojske, saj je pritisk javnosti v državi še vedno velik, da bi izvedeli več o napaki vojske med napadom Hamasa.

Izraelsko vrhovno sodišče je v nedeljo izdalo začasno odredbo, s katero je državnemu nadzorniku Matanjahu Englmanu naložilo, naj zaustavi svojo preiskavo o neuspehu izraelske vojske in varnostne agencije Šin Bet 7. oktobra.

Sin izraelskega premiera Benjamina Netanjahuja, Yair, napadel sodišče in trdil, da se je pred 7. oktobrom morda zgodila "izdaja" in da njegovega očeta namerno niso obveščali.

Vir: globalresearch.ca, slika: vir