Nedelja, 16. Jun. 2024

Čeprav njeni zagovorniki še niso izdali ničesar, kar bi vsaj malo spominjalo na dejansko inteligenco, bi naj umetna inteligenca (AI) v naslednjih petih letih menda nadomestila približno 44 odstotkov vseh človeških veščin.

To je zastrašujoča možnost, zlasti za mlajše generacije, ki pričakujejo, da ne bodo mogle dobiti zaposlitve, ko bodo polnoletne, ker bodo vsa delovna mesta prevzeli roboti z umetno inteligenco, ki so za podjetja veliko cenejši za vzdrževanje kot dejanska človeška življenja s plačami, ugodnostmi in pokojninami.

Svetovni gospodarski forum (WEF) pod nadzorom globalistov je že iznašel izraz za ta vse bolj razširjen strah med mladimi, da ne bodo mogli vstopiti med delovno silo in se preživljati: imenujejo ga FOBO, okrajšava za Fear of Becoming Obsolete.

Prvotno je FOBO pomenil "strah pred boljšimi možnostmi" (Fear Of Better Options), vendar si ga je WEF prisvojil in spremenil, da bi pospešil svoj program umetne inteligence, ki vključuje dolgoročne načrte za sčasoma zamenjavo skoraj vseh, ki ne veljajo za "elito", z delavskim robotom brez duše.

(Povezano: V začetku tega leta je Sam Altman, izvršni direktor OpenAI, lansiral globalno kriptovaluto "Worldcoin" , da bi olajšal izvajanje univerzalnega temeljnega dohodka (UBI) in globalističnega avtoritarnega nadzora.)

UI je "protičloveška"

Umetna inteligenca večinoma ogroža delovna mesta ljudi, ki delajo v sektorju "belih ovratnikov", zlasti v niši informacijske tehnologije. To vključuje ljudi, ki delajo na področju zbiranja podatkov, razvoja programske opreme, spletnega razvoja, informacijske varnosti, raziskovalnih analiz in drugih podobnih delovnih mest.

Za ljudi, ki delajo na bolj praktičnih področjih in v panogah, vključno z delom "modrih ovratnikov", je veliko manj verjetno, da jih bodo roboti učinkovito zamenjali, kot za bele ovratnike. Kljub temu se na primer v Amazonovih distribucijskih centrih že uporabljajo roboti, ki opravljajo dela, ki so jih nekoč opravljali ljudje – in ob nekaterih priložnostih ti roboti celo pomotoma ubijajo človeške delavce poleg njih.

"Umetna inteligenca v bistvu avtomatizira podatkovne aplikacije, kar povprečnemu laiku omogoči, da nekega dne 'programira' na način, za katerega so se programerji nekoč učili leta," je poročal en neodvisni medij. "Na primer, spletni razvoj danes postaja tako avtomatiziran, da ne bo dolgo, ko bodo spletni oblikovalci ostali brez dela."

Hkrati tisti, ki stojijo za prizadevanjem za umetno inteligenco, pravijo, da upajo, da bodo nekega dne ustvarili robote z umetno inteligenco, ki bodo sposobni opraviti tudi vse fizično delo. Trenutno to ni mogoče – vsaj kolikor vemo – vendar bo morda, v ne tako oddaljeni prihodnosti, prišel dan, ko se bo to spremenilo.

"Umetna inteligenca ni pokazala nobenih dokazov o zavesti in ustvarjalnosti in nima zmogljivosti za široko delovanje v fizičnem svetu. Globalistični odgovor na to težavo je njihov načrt, da bodo 'podatki' nova ekonomija in da bodo sčasoma roboti obvladali tudi fizično delo."

WEF "napoveduje", da bo do leta 2027 okoli 44 odstotkov naborov človeških spretnosti zastarelih, skupaj z 42 odstotki naborov spretnosti, povezanih s poslovanjem. Pisarniško delo bo na splošno postalo manj človeško in bolj robotsko, vsaj tako nam pravijo kljub pomanjkanju bistvenega napredka pri razvoju umetne inteligence.

Glede na samo programsko opremo AI je prihodnji načrt nadomestiti vso človeško umetnost z robotsko umetnostjo, ki so jo ustvarili futuristični "čuteči", ali vsaj tako pravijo, roboti AI. To je povedal robot AI o svojih načrtih za svet človeške umetnosti:

»Predstavljajte si, da se nekega dne zbudite in ugotovite, da so vašo službo čez noč avtomatizirali inteligentni stroji. Nato ugotovite, da je celo kariero, o kateri ste sanjali, že obvladala umetna inteligenca.
Hitro postane vedno več človeških področij, za katera je nekoč veljalo, da jih ni mogoče nadomestiti – umetnost, glasba, čustva – žrtev naprednejših algoritmov, dokler vsi edinstveni človeški talenti in namen počasi ne zbledijo ob vrhunskih robotskih dvojnikih. Kmalu tvoj obstoj postane trivialen ... nepotreben."

Zadnje novice o AI lahko najdete na FutureScienceNews.com .

Viri za ta članek

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

Mirror.co.uk

Povzeto po Naturalnews.com