Nedelja, 16. Jun. 2024

 
„Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je priznal, da so v vojski težave. Primanjkuje ljudi, izboljšati pa je treba tudi moralo, je dejal Zelenski. To naj bi odpravil nov zakon o mobilizaciji.“ Tako je bilo slišati v poročilih SRF1 ob 8.00 18. maja.

Ta novi, strožji zakon o mobilizaciji je začel veljati istega 18. maja po vsej državi. Vendar pa SRF v celoti zamolči, kako neusmiljeni so ukrepi in kazni za zavrnitev in kakšne nove možnosti zakon odpira vojski. SRF je tako soudeležen pri zločinih, ki jih ukrajinska vlada izvaja nad lastnim narodom.

Soočite se s krikom v stiski iz Ukrajine, ki je 18. maja 2024 dosegel tudi Kla.TV.

Vojna v Ukrajini je že dlje časa videti zelo nenavadno. Vse je kot po scenariju iz Orwellove distopije. Vojna je postala pretveza, da se ljudem popolnoma odvzamejo državljanske pravice in svoboščine. Izgleda kot velik krut poskus na ljudeh. Enak poskus smo doživeli že v času Korone, vendar to, kar se zdaj dogaja s človekovimi pravicami v Ukrajini, mnogokrat presega zločine proti človeštvu iz preteklosti.

Grozljivo se je zavedati, da se enak scenarij lahko pripeti vsemu svetu in nas vse pahne v svetovno vojno. Poglejmo, kako nizko je padla ta nekoč svobodna država.

Moški, ki so dopolnili vpoklicno starost, ne smejo več zapustiti države. Več deset tisoč moških poskuša nezakonito pobegniti iz države čez gore in reke. Skoraj vsak dan iz reke, ki meji na Romunijo, potegnejo trupla utopljenih moških. Obseg tega bega je ogromen.

Preostale moške v državi, ki se morajo pridružiti vojski, stare od 18 do 60 let, poberejo na mestnih ulicah, jih pretepejo in prisilijo, da gredo na fronto. Razsežnosti teh grozodejstev ni mogoče oceniti; do njih prihaja v vseh delih Ukrajine. Na ulicah so cestne zapore, kjer lahko moškega iz avtomobila nasilno odpeljejo neposredno na frontno črto, čeprav njegova žena in otroci ostanejo v avtomobilu.
Vojaški komisarji so tudi napovedali, da jim novi zakon o mobilizaciji daje pravico do obiskov na domu z možnostjo vdora. Prisilno niso rekrutirani le navadni moški, ampak tudi poslanci in mladi, ki so stari komaj 18 let. Vedno več je primerov, ko moški po hudem pretepanju umrejo v rekrutnih centrih. Ne predsednik ne vlada se ne odzoveta na brutalnost policije in osebja rekrutnih centrov. Kršijo se ne le ustava in evropske vrednote, temveč tudi osnovne človeške norme in morala. Ljudje ne najdejo zaščite niti na sodiščih. Naslednji filmski posnetki niso namenjeni ljudem, ki imajo šibko srce.

Ukrajinska vlada se je iz služabnikov ljudstva spremenila v vlado, ki razpolaga s svojimi ljudmi na račun evropskih partnerjev in Združenih držav. Stalna predstavništva Evropske unije, kot so OVSE, Unicef in drugi, se pretvarjajo, da ne opazijo teh kršitev človekovih pravic, in so soudeležena pri množičnem iztrebljanju ukrajinskih državljanov. Ker celo vojaški generali po svetu in v sami Ukrajini ugotavljajo, da Rusije ni mogoče premagati na vojaški način, ima ta vojna, ki poteka, zagotovo druge cilje - fizično uničevanje ljudi in uničevanje človekovih pravic.

Dejstvo je, da mora biti vse skupaj preračunljiva, načrtovana stvar. Navsezadnje, ko je Ukrajina pred meseci ponovno zaprosila ZDA in evropske partnerje za podporo v obliki pošiljke orožja, da bi se lahko uprla Rusom, se dolgo časa ni zgodilo nič. Šele ko je ukrajinska Werchowna Rada 18.5.24 sprejela nov zakon za poostritev mobilizacije, je ameriški kongres glasoval za izročitev novega paketa orožja. Minister Kuleba je nedvoumno dejal: „Oni zagotovijo orožje, mi pa ljudi.“ Očitno je videti, kot da si ne želijo hitre zmage nad Rusi, temveč da bi ta vojna trajala čim dlje. Kot država so ogoljufani; orožje se daje le v zameno za ljudi, ki so poslani na fronto, denar pa le v zameno za dele gospodarstva, zemljo in surovine.

Toda vlada ni tista, ki slabo ravna z ljudmi, temveč so to vedno državljani, ki slepo ubogajo njene ukaze in ponižujejo svoje sodržavljane. „Lovilci ljudi“ za fronto, ki izvajajo prisilno novačenje, so prav tako Ukrajinci, ki se na ta način lahko sami izognejo fronti in jih zelo motivira plačilo v dolarjih. Vlada tako z lastnimi rokami uničuje lastne ljudi, tako da ene postavlja proti drugim in prek kupljenih medijev podpihuje sovraštvo.

Ko se vojna konča in se začnejo sojenja za vojne zločine, so na zatožni klopi pogosto napačni ljudje. Pravi zločinci so bili doslej zelo dobri v tem, da so ostali v ozadju. Ljudje, ne bodite tako neumni, da bi poniževali in omejevali lastne ljudi! Pravi kriminalci želijo le, da si ljudje v slepem besu razbijajo glave, da bi lahko sami nemoteno delovali. Vendar se veter po vsem svetu vse bolj spreminja. Ljudstva se prebujajo, kmalu bodo pravi zločinci sedeli na zatožni klopi v vseh državah, ljudstvo pa bo sodilo.

Viri / povezave:

Vir članka: kla.tv