Nedelja, 16. Jun. 2024

Članek ni strokovna geopolitična analiza, uporabljene so le splošne informacije in nekaj logike.

Izhodiščne informacije:

    1. Tisti, ki bolj pozorno spremljajo globalno dogajanje že nekaj časa opozarjajo, da globalisti in »elite«, ki vlečejo niti iz ozadja, pripravljajo nekaj, kar bo odvrnilo pozornost od posledic kovid »cepljenja« in Ukrajine. To je že vsaj nekaj desetletij dokazano uspešna strategija ZDA, Anglije, številnih drugih držav in globalne »elite« na splošno. Vsi ti so zelo uspešni iluzionisti.

    2. Večina velikih dogodkov ni slučajnih in posledica nekega impulza, ampak so več mesecev skrbno načrtovani z zelo jasnimi cilji. David Icke pravi, da bi naj bili izraelsko vodstvo, vodstvo Hamasa, vodstvo Irana, Turčije itd. usklajeni in mogoče celo usmerjani iz istega centra. Večina svetovnih voditeljev zadnjih 100 let so lutke na nitkah v rokah mračnih gospodarjev.

    3. Izraelski predsednik se zaradi vedno bolj diktatorskih potez proti lastnim državljanom sooča z grožnjo odstavitve, morda celo s kazenskih pregonom. Izrael predstavlja tujek, kamen v čevlju, ki tišči vse okoliške države. Te prežijo kot jastrebi in čakajo, da odkrijejo šibko točko Izraela. Toda Izrael je vojaška velesila, ki ima tudi atomsko orožje. Situacija s Palestino za Izrael predstavlja konstantno nevarnost, saj lahko hitro uide izpod nadzora. Izrael je dejansko ustvaril Hamas kot protiutež PLO-ju. Čeprav je od takrat minilo že več deset let, imata tako Izrael kot ZDA gotovo še vedno svoje agente v Hamasu. Izrael je za ZDA strateškega pomena, pravijo mu tudi letalonosilka na kopnem. Preko njega so ZDA izvajale številne obsežne vojaške napade na okoliške države.

    4. Ameriškemu predsedniku Bidenu so republikanci onemogočili odkrito proračunsko financiranje Ukrajinske vojske. ZDA so finančno na kolenih, čeprav borze vrednostnih papirjev še ne kažejo tega. Že vsaj 30 let se uspešno izogibajo razglasitvi bankrota, toda sedaj je situacija bistveno bolj resna, saj npr. Kitajci in Japonci že očitno bežijo od ameriških obveznic. Bidenu na prihajajočih volitvah kaže vedno slabše in preizkušena strategija je doktrina šoka ter strahu.

    5. Ukrajinska vojna je praktično končana, saj ji je predvsem zmanjkalo vojakov, tuji plačanci pa so vedno manj zainteresirani za sodelovanje, ker je možnost preživetja na tej fronti zelo slaba.

    6. Kot že omenjeno, so tudi v številnih zahodnih državah učinki covid »cepiv« (to niso cepiva, ampak prej genska terapija) postali že tako očitni, da recenzirane študije najdejo prostor v znanstvenih medijih in celo v režimski propagandi (za nekateri še vedno osrednji mediji).

    7. ZDA se pripravljajo na obračun s Kitajsko, ki ga načrtujejo že vsaj kakšno desetletje. Tako kot vsakdo na prestolu, imajo tudi ZDA oziroma njeni lastniki (finančne in druge »elite«) željo do neskončnosti sedeti na globalnem prestolu, Kitajska pa jih očitno namerava izpodriniti.

Sklepi:

Hamas je bil aktiven v Sirski državljanski vojni, v kateri se na strani upornikov proti Asadu niso borili Sirci, ampak tuji plačanci in torej to ni bila državljanska vojna, ampak agresija. Hamas je občasno napadal Saudsko Arabijo, sicer pa je bil bolj ali manj neopazen. Ker je predstavljal določeno nevarnost, ga obveščevalne agencije Izraela in ZDA gotovo budno spremljajo. Hamas je moral nabaviti večje količine orožja in eksploziva, usposobiti ljudi in jih seznaniti z načrtom napada. Torej je nemogoče, da bi priprave na tako obsežen napad bile izvedene neopazno. Razen tega vstopne točke v Izrael nadzira vojska, ki vsakega posameznika in vsako vozilo temeljito pregleda. Je torej možno, da bi Hamas neopazno pretihotapil nekaj tisoč raket, na tisoče kosov orožja in napadalce, od katerih so nekateri prav gotovo znani Izraelski obveščevalni službi? Logičen je sklep so Izraelci in ZDA pričakovali te napade, če jih niso celo organizirali.

Kakšni so ali še bodo učinki tega napada?

Že dva dni po napadu na Izrael je Zelensky pričel opozarjati, da bodo sedaj vsi pozabili na Ukrajino. Ker Biden ne more več direktno pošiljati proračunskega denarja v Ukrajino, ga bo morda vsaj nekaj uspel preko Izraelskega bypasa. Toda niti neskončne količine denarja pri enaki strategiji ne morejo več preprečiti ukrajinskega poraza. Celo huje - dlje časa bodo zavlačevali, boljša pogajalska izhodišča si bo priborila Rusija. Ker je Ukrajina ostala brez vojakov, bi edina logična sprememba strategije bila uporaba taktičnega jedrskega orožja. Za to bi najverjetneje obtožili Rusijo ter na tak način poskusili ustvariti pritisk »javnega mnenja« na politike, da bi odobrili napotitev NATO vojaških sil v Ukrajino, kar pa bi dejansko pomenilo tretjo svetovno vojno. Tega se očitno zavedajo tudi tisti, ki iz ozadja vodijo svetovno politiko, zato so se odločili preusmeriti pozornost od poraza v Ukrajini na novo krizno žarišče. Ne bo presenečenje, če bomo čez mesec ali dva med manj pomembnimi novicami izvedeli, da so se pričela Ukrajinsko-Ruska mirovna pogajanja.

Drugi razlog za izraelsko - palestinski spopad je lahko načrt za dokončno rešitev Palestinskega vprašanja. ZDA so dva dni po začetku napadov okoli Izraela že imeli zasidranih več letalonosilk. Videti je, kot da je bila premestitev največje letalonosilke že predhodno načrtovana in da je Hamasov napad del usklajene akcije. ZDA s svojo prisotnostjo seveda želijo preprečiti, da bi muslimanske države enotno napadle Izrael. Za čuda je tudi Izrael reagiral s svetlobno hitrostjo in je le tri dni po začetku napadov na meji z Gazo že imel nameščenih 300.000 vojakov z vso vojaško tehniko vred. Napovedal je, da bo enkrat za vselej naredil red v Gazi. To je še en znak, da Hamasov napad ni bil nobeno presenečenje za izraelsko vojsko. V Izraelu je sedaj vzpostavljeno vojno stanje, Netanjahu bo lahko neopazno odstranil opozicijo, ki ga ogroža in utrdil svojo diktaturo.

Sedaj v režimski propagandi kriza v Izraelu že prevladuje, situacija v Ukrajini pa se že precej ohlaja. V vseh režimskih propagandnih medijih evropskih držav in ZDA, se pozornost usmerja na vojne krize, saj si ne morejo dovoliti, da bi v ospredje prišle posledice kovid »cepiv« ali resnost prihajajoče finančne in gospodarske krize. Globalisti seveda že tudi stopnjujejo cenzuro in ukrepe za veliki reset in večino teh akcij morajo izvesti brez žarometov. Zato lahko pričakujemo stopnjevanje krize v Izraelu in incidente na Tajvanu ali kje drugje.

Kruto pa je, da ponovno po nepotrebnem trpijo in umirajo nedolžni ljudje. Toda v očeh globalistov, ki iz ozadja vlečejo niti politikov, je večina svetovnega prebivalstva odveč in je potrebna depopulacija z raznimi »cepivi«, vojnami, zastrupljanjem ali kar z lakoto direktno. Dokler bo večina tiho in pasivno vdana v usodo, bodo lahko izvajali svoje načrte, zato se je potrebno upreti njihovi agendi in o tem ozavestiti čim več ljudi.

Svarun