Petek, 12. Jul. 2024

Protesti kmetov

Ali so kmetje zagnali traktorje zaradi klimatskih sprememb in pesticidov? Ne, vzrok je Agenda 2030! Kdo hoče uničiti družinske kmetije, kmetom odvzeti zemljo in jih strpati v »pametna mesta«?

Ta čas množice upornih kmetov s traktorji blokirajo ceste in dvorce oblasti po Holandiji, Poljski, Nemčiji, Franciji, Danski, Belgiji, Španiji, Portugalski, Italiji, Grčiji, Litvi, Romuniji in Irski, začenja pa se tudi v Kanadi. Ko so se zgrnili še v Bruselj, so se zatresle hlače tudi tiranom v palačah EU. Ko so poslanci Parlamenta EU zaslišali hrumenje traktorjev pod okni, so prestrašeno jecljali, da je kmetom treba prisluhniti in jih podpreti, saj si to zaslužijo.

Potem se je s figo v žepu oglasil podpredsednik komisije EU Maroš Šefkovič: »Naša naloga je podpirati kmete pri zelenem prehodu in jim pomagati zmanjšati breme preobrazbe. Težave kmetov so se nakopičile tudi zaradi podnebnih sprememb. Morali bodo prispevati k razogljičenju!« Kmalu se je sredi hrupa traktorjev, poplav gnojnice in kupov iztrebkov, oglasila še Velika Ona njeno veličanstvo gospa Von Pfizer: »Ustvariti moramo zaupanje! Kmetje so prve žrtve klimatskih sprememb in zato ključni za »podnebni prehod«. Voditi moramo »strateški dialog« o prihodnosti kmetijstva EU!« Potem je neizvoljena gospa kot pomirjevalo jeznih kmečkih duš obljubila umik predloga Uredbe o pesticidih, ki je predpisovala zmanjšanje rabe teh strupov za 50 % do leta 2030. Le malo prej pa je EU komisija brez soglasja držav podaljšala dovoljenje za rabo zloglasnega glifosata za 10 let! Mimogrede v ZDA je zaradi glifosata vloženih 40.000 tožb proti Monsantu (sedaj Bayer), z zneski, ki gredo do neba.

Ali so kmetje zagnali traktorje zaradi klimatskih sprememb in pesticidov? Ne, vzrok je Agenda 2030! Kdo posiljuje Evropske državljane s klima histerijo, kdo z gromozanskimi zneski samovoljno podpira vojno v Ukrajini, kdo uvaja teater absurda z imenom »Zeleni preboj«? Kdo hoče uničiti družinske kmetije, kmetom odvzeti zemljo in jih strpati v »pametna mesta«? Spomnimo se kmečkega upora v Holandiji, kjer je vlada hotela uničiti 3.500 velikih družinskih kmetij. Ni uspela, predsednik vlade Mark Rutte (najljubši učenec Klausa Schwaba – WEF) je moral odstopiti, kmetje pa so ustanovili svojo stranko. Spomnimo se upora kmetov na Poljskem in Slovaškem zaradi uvoza gromozanskih količin ukrajinskih poljščin. Slovaški laboratoriji so v ukrajinskem žitu našli smrtonosni koktajl pesticidov. Torej obljubljen umik predloga Uredbe EU o pesticidih prinaša zgolj legalizacijo prodaje zastrupljenih rastlin tako iz Ukrajine kot iz ZDA. Kdo je s sankcijami proti Rusiji gromozansko podražil energente in kemična gnojila? Kdo je ob uporu kmetov zagnal krdelo »uporabnih idiotov« (useful idiots), ki po medijih orkestrirano krulijo zeleno ekoklimatsko himno za novo globalno nirvano? Kdo uporne kmete povezuje z »skrajno desno« politično opcijo? Kdo financira s 60 € na osebo udeležbo na demonstracijah proti AD v Nemčiji?

Kdo je financiral lažno študijo »Food from urban agriculture has carbon footprint 6 times larger than conventional produce«, Univerza Michigan, 22. 01. 2024, ki »dokazuje«, da ima domači vrt 6 krat večji C- odtis kot industrijsko kmetijstvo? Norost, ki žali zdravo pamet. Ali ni to priprava na prepoved domačih vrtov? Seveda, saj je uničevanje lokalne samooskrbe prioriteta psihopatov, mumij, ki jih vzdržuje transplantacija organov. Cilj je seveda popoln nadzor, v katerem ljudje ne bodo smeli več delati zase, torej nič več obrti, družinskih kmetij in celo vrtov. Še jutranja kavica bo sporna, saj se za skodelico kave porabi kar 140 litrov vode, da ne omenim »znanstveno« dokazanega podatka, da pridelava 1 tone kave emitira v atmosfero neverjetnih 15 do 20 ton CO2! Lahko pričakujete še številne podobne »študije«.  

Že v maju 2020 je Komisija EU objavila strategijo »Od kmetije do vilic«. Tam beremo: »Prehranski sistem mora postati pošten, zdrav in ekološko sprejemljiv.« Najprej se seveda demonizira star sistem, ki temelji na emisijah toplogrednih plinov, ker uničuje biotsko pestrost ter negativno vpliva na zdravje ljudi. Poudarek je spet na toplogrednih plinih, ki jih kmetijstvo izloča 30 % od globalne produkcije in jih mora do leta 2050 znižati »na nič«. EU komisar za kmetijstvo Janusz Vojciechovski je požugal kmetom: »Poljedelci bodo morali radikalno spremeniti metode proizvodnje in kar najbolj izkoristiti tehnološke, digitalne in prostorske rešitve, da bodo lahko začeli novo kmetijsko tranzicijo! Redizajnirati moramo naša orodja za kmetijsko pridelavo z uporabo novih tehnologij in znanstvenih odkritij v kombinaciji s povečanjem zavedanja javnosti o teh novostih.« Katere so te novosti? Te so trojanski konj, ki je najprej serviran z besedami o novih tehnologijah ter digitalizaciji, potem pa se razkrije – genska tehnologija s poudarkom na tehnologiji CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats). Torej ukinjena bo sodba sodišča EU iz leta 2018, ki obravnava rastline in živali s po CRISPR modificiranimi geni tako kot GSO, torej z dosledno uporabo »previdnostnega načela« (Precauntionary Principe). Zeleni preboj bo torej vseboval uvedbo genske tehnologije, ki jo večina Evropejcev zavrača. Mimogrede v Sloveniji se je v času od 2008 do 2011 več kot 140 občin razglasilo kot »Gentech Free Zone« (Območje brez GSO). Moja občina Domžale je bila na prvem mestu! Sedaj postane jasno, od kod skrb za »povečano zavedanje javnosti« o pomenu Zelenega preboja v EU.

Brez uporabe »znanosti« seveda ne gre! Komisija EU je aprila 2022 objavila »študijo«, ki je »predstavila potencial novih genomskih tehnik za izboljšanje trajnostne naravnanosti v oskrbi s hrano.« Nove genomske tehnike so seveda zgolj evfemizem za sorte z modificiranimi geni. To je ušlo celo podpredsedniku EU za Zeleni dogovor Franzu Timmermansu, ki je izjavil, da so to orodja za »bolj precizno« kmetovanje in »optimalizacijo« semen. Zaključil pa je: »Prehod na ekološko kmetovanje ne pomeni, da bomo vsi grizljali travne bilke in živeli v votlinah, ampak moramo uporabljati najnovejšo tehnologijo in to je CRISPR za preurejanje genov.« Prevedeno v ljudski jezik, temelj projekta »od kmetije do vilic« je uvajanje GSO v našo prehrano brez kakršnihkoli oznak na deklaracijah. To pa ni več hec, kajti ta način se že prakticira v ZDA. Takole se nevarne tehnologije plazijo v EU ves čas pod izgovorom »borbe proti segrevanju planeta«. Prav zato je usodnega pomena, da kmetje ne nasedajo prevaram in da dosežejo revolucionarni preboj, ki bo Evropo odrešil tiranije norcev. Oni so edina sila, ki to lahko doseže. Poraz kmetov bi bil katastrofa za vse Evropejce. 

Vsem slugam globalistov in klimatskim histerikom pa v izogib CO2 emisijam predlagam »Novi zeleni preboj«, pod pogoji, da poprej:

  • Po oceanih zaplujejo letalonosilke na jadra;
  • Poletijo bombniki s propelerji na električni pogon;
  • Zahrumijo tanki na solarne panele;
  • Treskajo granate s smejalnim plinom;
  • Pokajo puške s strašilnimi naboji; 

Tudi k nam se plazi genska tehnologija CRISPR, in ker so naši politiki valpti tujih fevdalcev, je pot že trasirana. V naslednjem prispevku vam bom povedal svojo izkušnjo iz Državnega sveta, kamor so me povabili na razpravo o »novih genomskih tehnikah«, ki naj bi jih Slovenija sprejela. Avstrija, Madžarska in Hrvaška so bile takoj proti! Kaj pa Slovenija?

Anton Komat